Hoe u gelukkig en gezond thuis kunt blijven werken

 1. Maak je klaar voor het werk alsof je ook echt naar kantoor gaat. Hoe verleidelijk het ook is om rechtstreeks uit bed aan de computer te gaan zitten – doe het niet! Douche en maak je klaar zodat je ook bij eventuele Zoom meetings goed voor de dag komt. Het brengt je ook in de juiste headspace en je schakelt mentaal over naar de productieve werk modus.
 2. Ga nu naar je ‘kantoor’. Hiermee bedoel ik uw thuis werkruimte. Het is belangrijk om een ​​aangewezen ruimte te creëren om in te werken, een ruimte speciaal voor jou. Ergens waar je je kunt concentreren op taken en zonder afgeleid te worden.
 3. Maak een takenlijst voor die dag en prioriteer de belangrijkste taken. Je hebt meer overzicht als je alle taken in een lijst zet – je kunt beter focussen en het zorgt voor efficienter werken.
HOW TO STAY HAPPY AND HEALTHY WORKING FROM HOME
 1. Alles wat je nodig hebt op één plek samen met de benodigde technologie. Een betrouwbare en veilige internetverbinding, alle benodigde bestanden, hardware en software, externe toegang tot uw bedrijfsnetwerk en, belangrijker nog, kennis over hoe u IT-ondersteuning kunt krijgen
 2. Probeer gedurende de dag je ogen regelmatig een paar minuten rust te geven. Even achter het scherm vandaan komen en weg te stappen bij uw bureau. Het is belangrijk om te weten wanneer je jezelf een pauze moet gunnen als er niemand anders is om je eraan te herinneren. Maak bijvoorbeeld een wandeling in de tuin en strek je benen.
 3. Zorg voor een planning of maak een schema. Plan vaste tijdstippen in om bepaalde werktaken uit te voeren en rooster andere tijden in voor lunch, beweging, huishoudelijk werk, persoonlijke gesprekken enz. Als u de hele dag thuis bent, kan de dag anders gemakkelijk vervagen tot een lange werkdag.
 4. Wees duidelijk over wanneer je werkdag begint en eindigt. Het is gemakkelijk om ‘altijd aan te staan’ wanneer je huis en kantoor dezelfde plek zijn. Als het werk voorbij is, zorg er dan voor dat je uitschakelt en ook mentaal uitklokt.
 5. Ga naar buiten! Ik probeer een keer per dag naar buiten te gaan, ook al is het maar een korte wandeling om het blok. Frisse lucht en een beetje vitamine D doen wonderen voor uw geestelijke gezondheid en productiviteit.
 6. Ga naar buiten! Ik probeer een keer per dag naar buiten te gaan om even een kort rondje te wandelen. Frisse lucht en een beetje vitamine D doen wonderen voor ieders geestelijke gezondheid en productiviteit.
 7. Onderhoud vriendschappen. Maak tijd vrij voor chats buiten het werk, net als op de werkplek en gebruik videogesprekken om persoonlijk contact te onderhouden.
 8. Wees niet bang om, indien nodig, om hulp te vragen. Zeg het wanneer u bijscholing of ondersteuning nodig heeft. Je maakt deel uit van een team en het is belangrijk elkaar te ondersteunen, vooral op afstand.